Γενικός Εισαγγελέας: Προκαταρκτικά συμπεράσματα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από πόρισμα για Συνεργατισμό

Γενικός Εισαγγελέας: Προκαταρκτικά συμπεράσματα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από πόρισμα για Συνεργατισμό

Σε προκαταρκτικά συμπεράσματα για θέματα ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για υποθέσεις που υποδεικνύονται στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό κατέληξε η μία ομάδα που όρισε ο Γενικός Εισαγγελέας και η οποία συνήλθε την Πέμπτη 28/03.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συσταθεί δύο ομάδες για να μελετήσουν το πόρισμα, προκειμένου να αποφασιστεί το κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων.

"Έχουμε φθάσει σε κάποια προκαταρκτικά συμπεράσματα για θέματα ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, τα οποία θα τελειοποιήσουμε εντός των προσεχών ημερών. Για το θέμα των αστικών αδικημάτων έχουμε νέα σύσκεψη αργότερα σήμερα", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, λόγω του όγκου του πορίσματος, που υπερβαίνει τις 800 σελίδες, αλλά και των άλλων σοβαρών υποθέσεων που χειρίζονται τα μέλη των δύο ομάδων ενώπιον δικαστηρίων, υπολείπεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, προτού ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση του ότι η εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων θα γίνει ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

LIVE: Ο απολογισμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης

LIVE: Ο απολογισμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης

Στo Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική, και την εσωτερική διακυβέρνηση θα επικεντρωθεί η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη. 

BEST OF TOTHEMAONLINE