Σε επ' αόριστον απεργία από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ

Σε επ' αόριστον απεργία από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ

Μετά τους εργαζομένους στις εταιρείες ΟΣΕΛ Λευκωσίας και "Ζήνων", σε επ` αόριστον απεργία κατέχονται από την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Το πρωί εκπρόσωποι των συντεχνιών και των εργαζομένων βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, αναμένοντας ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας, μετά και την απόρριψη, από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, της κατ` αρχήν συμφωνίας για επαναφορά των ωφελημάτων που είχαν αποκοπεί το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αντ` αυτού, όπως ανέφεραν συντεχνιακές πηγές στο ΚΥΠΕ, η εταιρεία εξέφρασε για ακόμη μια φορά αδυναμία καταβολής μισθών και άλλων υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων, θέτοντας θέμα βιωσιμότητας της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ θα κατέλθουν από την ερχόμενη Τρίτη σε επ` αόριστον απεργία, όπως είχε ήδη εξαγγελθεί, αλλά αναστάληκε εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης για αποδοχή ή όχι της κατ` αρχήν συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 26ης Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε την κατ` αρχήν συμφωνία καθώς δεν ικανοποιούσε πλήρως το αίτημα για επαναφορά όλων των παραχωρήσεων του 2014.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE