Ανοικτό το ενδεχόμενο έφεσης στις αποφάσεις Διοικητικού Δικαστηρίου

  Ανοικτό το ενδεχόμενο έφεσης στις αποφάσεις Διοικητικού Δικαστηρίου

Η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει προσεκτικά τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου, ως προς το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος είχε ήδη μια πρώτη επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

 
Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι «οι τρεις αποφάσεις θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά για να διακριβωθεί το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης», η οποία θα πρέπει να καταχωρηθεί εντός 42 ημερών.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για τα δημόσια οικονομικά λόγω των αποφάσεων, ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτό το θέμα δεν αφορά τη Νομική Υπηρεσία, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών.
 
«Εμείς οφείλουμε να μελετήσουμε τις αποφάσεις για να συμβουλεύσουμε για το κατά πόσον θα πρέπει να καταχωρηθεί έφεση και ως προς το ενδεχόμενο να επιτευχθεί κάποια αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων μέχρι να εκδικαστεί η έφεση», σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
Ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η έφεση θα καταχωρηθεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «θα εξετάσουμε επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσουμε όπως η οποιαδήποτε έφεση καταχωρηθεί να δικαστεί το συντομότερο δυνατόν λόγω ακριβώς των επιπτώσεων που συνεπάγονται αυτές οι αποφάσεις και επίσης όπως επιληφθεί των εφέσεων η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που εμπλέκονται και των επιπτώσεων».
 
Ερωτηθείς εάν δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η καταχώρηση έφεσης, ο κ. Κληρίδης είπε ότι « αναμένουμε οδηγίες από την Κυβέρνηση ως προς το ενδεχόμενο καταχώρησης έφεσης. Εμείς ασφαλώς θα τους δώσουμε τη νομική μας άποψη».
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κληρίδης είπε ότι υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών. «Είχαμε μια πρώτη επικοινωνία, αλλά ο σκοπός μας είναι αφού μελετήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις, εντός των προσεχών ολίγων ημερών να συγκαλέσουμε κάποια σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών του κράτους για να συζητήσουμε ακριβώς αυτές τις προοπτικές».
 
«Αν αποφασιστεί να καταχωρηθεί έφεση, αυτό θα γίνει το συντομότερο και θα ζητήσουμε να εκδικαστεί το συντομότερο», κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΓΒΑ)   
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE