Μαρόκο: Ένας άνδρας έτρεξε προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον βασιλιά στη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου

Μαρόκο: Ένας άνδρας έτρεξε προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον βασιλιά στη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου

Ένας άνδρας έτρεξε προς την κατεύθυνση του αυτοκινήτου, το οποίο μετέφερε τον βασιλιά του Μαρόκου λίγο μετά την άφιξη του πάπα Φραγκίσκου στην χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής το Σάββατο 30/03, αλλά πολύ γρήγορα τον συνέλαβαν άνδρες της προσωπικής φρουράς του μονάρχη, όπως προκύπτει από πλάνα που μετέδωσε απευθείας ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' ήταν όρθιος στο αυτοκίνητο με την ανοιχτή οροφή και χαιρετούσε τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί σε έναν δρόμο στο Ραμπάτ. Το αυτοκίνητό του βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή που κινούνταν παράλληλα με το όχημα το οποίο μετέφερε τον πάπα. Το αυτοκίνητο του βασιλιά επιτάχυνε λίγο αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό τι προσπάθησε να κάνει ο άνδρας αυτός που εμφανίζεται στα πλάνα.

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε σήμερα στο Μαρόκο για διήμερη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί στις διαθρησκειακές σχέσεις.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.