ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επιδικάστηκαν 95 χιλιάδες στον Β. Γεωργίου διευθυντή του Γραφείου του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

Επιδικάστηκαν 95 χιλιάδες στον Β. Γεωργίου διευθυντή του Γραφείου του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

Ο  Βάσος Γεωργίου διεκδίκησε και πέτυχε να θεωρηθεί η υπηρεσία που πρόσφερε ως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί καιρού Δημήτρη Χριστόφια, ως συνέχεια της υπηρεσίας του στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, που επίσης ήταν ο κ. Χριστόφιας.  

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, που δικαίωσε τον κ. Βάσο Γεωργίου,  πρέπει να του καταβληθούν άλλες €95.030 ως φιλοδώρημα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του φιλοδωρήματος περίπου στις €172.660.

Ο κ. Γεωργίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επικαλέστηκε σύμβαση εργοδότησής του με τη μονογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος διετέλεσε, όπως και ο ίδιος, διευθυντής του Προέδρου της Βουλής λαμβάνοντας αυξημένο φιλοδώρημα σε σχέση με αυτό που προνοείτο στους όρους απασχόλησής του.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου επικαλέστηκε τον συγκεκριμένο όρο σύμβασης: «Όταν τερματιστεί η απασχόλησή του, δικαιούται να λάβει φιλοδώρημα το οποίο ισούται με το ένα έκτο των μηνιαίων απολαβών του κατά την ημερομηνία αποχώρησής του από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας για κάθε συμπληρωμένο μήνα υπηρεσίας (περιλαμβανομένης και της υπηρεσίας του ως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής)».

Το δικαστήριο ανάφερε σχετικά: «Oι όροι για τον τρόπο υπολογισμού του φιλοδωρήματος, ήτοι να υπολογίζεται στη βάση μηνών υπηρεσίας και σε προηγούμενες, διαφορετικές θέσεις, τέθηκαν στη σύμβαση που προσφέρθηκε στον ενάγοντα στις 29.2.2008 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βεβαίως και δεσμεύει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Τον Βάσο Γεωργίου εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο "ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top