Με selfie Ζάεφ- Τσίπρα η τελετή υποδοχής του Έλληνα πρωθυπουργού

Με selfie Ζάεφ- Τσίπρα η τελετή υποδοχής του Έλληνα πρωθυπουργού

Στο κυβερνητικό κτίριο της Βόρειας Μακεδονίας, έφτασε την Τρίτη 02/04 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερς και τους υπουργούς των δύο χωρών, όπου έβγαλαν σέλφι με το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

Αμέσως μετά, οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν έναν τους υπουργούς, ενώ ακολούθησε φωτογραφία με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια. Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτιρίου για μια σύντομη τελετή υποδοχής, έξω από το οποίο κυματίζουν οι σημαίες των δύο χωρών.

 

Κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Σε εξέλιξη είναι η κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με την τελετή επίσημης υποδοχής της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE