ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διαμαρτυρία για την σύλληψη Κούρδου ύποπτου για τρομοκρατία - 'Κρύβεται η Τουρκία πίσω από το αίτημα' ισχυρίζονται ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διαμαρτυρία για την σύλληψη Κούρδου ύποπτου για τρομοκρατία - 'Κρύβεται η Τουρκία πίσω από το αίτημα' ισχυρίζονται ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/4), στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας, για τον Κούρδο κρατούμενο Τσερκέζ Κορκμάζ που συνελήφθη (21/3), ως ύποπτος για τρομοκρατία. 

Εναντίον του 60χρονου Κορκμάζ εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αφού καταζητείται από τις γερμανικές αρχές για τρομοκρατικά αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ του 2013 – 2015 στο Αμβούργο.

Ο 60χρονος Κούρδος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα και την Τρίτη (2/4) παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Λάρνακας, για εξέταση της αίτησης για έκδοση του στη Γερμανία. Στην δικάσιμο κατέθεσε στο δικαστήριο λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Την εκδήλωση συμπαράστασης διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» και ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης για το Κουρδιστάν, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γ. Περδίκης.

Σε δηλώσεις τους οι διαμαρτυρόμενοι ανάφεραν ότι ο Τσερκέζ Κορκμάζ είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Κύπρο εδώ και 10 χρόνια και ότι πίσω από την σύλληψή του και το αίτημα για έκδοσή του στη Γερμανία κρύβεται η Τουρκία, στις φυλακές της οποίας βρίσκονται χιλιάδες Κούρδοι κρατούμενοι.

Όπως ισχυρίζονται, πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν λαμβάνουν υπόψη παρόμοια αιτήματα της Τουρκίας εναντίον Κούρδων αγωνιστών, δείχνοντας την απογοήτευση τους ότι η Κύπρος δέχθηκε να εφαρμόσει αυτά τα εντάλματα παρόλο που είναι μια χώρα στην οποία εισέβαλε η Τουρκία και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι διαμαρτυρόμενοι καλούν τις Κυπριακές Αρχές να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την γερμανική αστυνομία για την εμπλοκή του στην τρομοκρατική δράση και νσ τον αφήσουν ελεύθερο. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top