Γενικός Εισαγγελέας: Ολοκληρώνεται η μελέτη της απόφασης του Δικαστηρίου για αποκοπές μισθών

Γενικός Εισαγγελέας: Ολοκληρώνεται η μελέτη της απόφασης του Δικαστηρίου για αποκοπές μισθών

Αρχές της εβδομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί από τη Νομική Υπηρεσία η πλήρης μελέτη της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά το πέρας ημερίδας για παιδιά στο GC School of Careers, στη Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το θέμα των αποκοπών και μειώσεων των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «αρχές της εβδομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί η πλήρης μελέτη της απόφασης και είναι η πρόθεση μας όπως συγκαλέσουμε σύσκεψη μεταξύ των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της οποίας να εξηγήσουμε στα ενδεχόμενα σημεία έφεσης που μπορεί να εγερθούν, να εξηγήσουμε τις προοπτικές οι οποίες διανοίγονται ενδεχόμενα για καταχώρηση και επιτυχία έφεσης και να πάρουμε τις αναγκαίες οδηγίες από την Κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν προχωρούν κανονικά με την εκδοχή της έφεσης, ο κ. Κληρίδης είπε ότι είναι ο ρόλος και το καθήκον της Νομικής Υπηρεσίας να συμβουλεύσει την Κυβέρνηση, την Δημοκρατία, την οποία εκπροσωπεί ως Νομικός Σύμβουλος, ως προς την ύπαρξη λόγων έφεσης, νομικών λόγων, και τις προοπτικές επιτυχίας τους, έτσι ώστε να αποφασιστεί και να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες για καταχώρηση έφεσης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE