ΚΙΝΑ: Δάσκαλος δηλητηρίασε τους μαθητές του σε νηπιαγωγείο

ΚΙΝΑ: Δάσκαλος δηλητηρίασε τους μαθητές του σε νηπιαγωγείο

Ένας Κινέζος δάσκαλος συνελήφθη επειδή δηλητηρίασε τους μαθητές του σε ένα νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθούν 23 παιδιά, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Ο δάσκαλος, με το όνομα Ουάνγκ, έριξε για αδιευκρίνιστους λόγους νιτρικό νάτριο στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ το επίσημο πρακτορείο της Κίνας. Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν. Πέντε ημέρες αργότερα ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ένας γονέας δήλωσε στο Νέα Κίνα ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ χθες Δευτέρα μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο Διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

 
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE