Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Αλεγρίας Μπουτεφλίκα

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Αλεγρίας Μπουτεφλίκα

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα παραιτήθηκε, μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης 2/4 το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, APS, μετά από πολλές εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων. Λίγο νωρίτερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Αχμεντ Γκάεντ Σάλαχ αξίωσε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνταγματικές διαδικασίες για την απομάκρυνση του 82χρονου ηγέτη της Αλγερίας από την εξουσία.


Τη Δευτέρα ο Μπουτεφλίκα, που κυβερνούσε τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί πριν λήξει η θητεία του, στις 28 Απριλίου.

Ομως η αντιπολίτευση απέρριψε αυτήν την πρόταση, κρίνοντάς την ανεπαρκή, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές διαδήλωσαν και πάλι στο Αλγέρι, ζητώντας την αλλαγή του πολιτικού συστήματος που θεωρούν ότι δεν είναι σε θέση να προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι δημόσιες εμφανίσεις του Μπουτεφλίκα είχαν περιοριστεί δραστικά αφότου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το 2013.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στις 14 Φεβρουαρίου συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Στις 14 Φεβρουαρίου συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE