Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ διαβεβαιώνουν τους συναδέλφους τους ότι μέχρις ότου λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά το ΓεΣΥ, θα αγωνιστούν ώστε το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λειτουργεί υπέρ της υγείας των εργαζομένων και όχι ανταγωνιστικά προς το ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι όταν εκλείψει αυτή η ανάγκη, "τότε θα αποφασίσουμε διαφορετικά".

 
Σε εγκύκλιο προς όλα τα μέλη τους, οι συντεχνίες χαρακτηρίζουν αυθαίρετη και μονομερή ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών να εξασφαλίσει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση των Ταμείων αυτών που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων.
 
Οι συντεχνίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόθεση να παρεμβάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και προσθέτουν ότι ήδη συμμετέχουν σε αυτό με την καταβολή εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

Την σημασία της Κυπριακής Προεδρίας για ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με γειτονικές χώρες στην περιοχή εξήρε από την Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα στην αρχική του τοποθέτηση στη διάρκεια δηλώσεων στα ΜΜΕ, μετά το γεύμα εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE