Πρόεδρος: «Συντονισμό των αρμοδίων με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών»

Πρόεδρος: «Συντονισμό των αρμοδίων με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών»

Την ανησυχία του αναφορικά με τον ενδεχόμενο κίνδυνο μεγάλων πυρκαγιών το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για συντονισμό των αρμοδίων, με στόχο την πρόληψη.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι λόγω της βροχόπτωσης, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο Πρόεδρος, συνέχισε «έδωσε σαφέστατες οδηγίες σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία για συντονισμό, για να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί καθαριότητας, πρόληψης ή άλλως πως να μπορέσουμε να προλάβουμε τον όποιον ενδεχόμενο κίνδυνο που φαίνεται να είναι μεγάλος».

Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους δήμους και κοινότητες, αλλά και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.

Συνέστησε παράλληλα προσοχή σε όλους τους αρμόδιους Δήμους, κοινότητες και όποιους άλλους έχουν συμμετοχή ή με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέρθηκε παράλληλα σε προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν «για να μπορέσουμε να περάσουμε ένα, όπως φαίνεται, δύσκολο καλοκαίρι από άποψης φυσικών απειλών, και για να είμαστε έτοιμοι».

Η κ. Βασιλείου ρωτήθηκε εξάλλου κατά πόσο συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και είπε ότι «όντως έγινε μια αναφορά στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην απουσία όμως του Υπουργού Οικονομικών το θέμα έχει μετατεθεί για την επόμενη βδομάδα».

Σε ερώτηση πότε θα γίνει η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, η κ. Βασιλείου είπε ότι «μόλις οριστικοποιηθεί θα σας ενημερώσουμε».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE