Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130
130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.
Με αυτό το μικρό προβάδισμα Ο ΑΠΟΕΛ πάει στο Παραλίμνι εκεί όπου η Ένωση θα τα παίξει όλα για όλα για να βρεθεί αυτή στον τελικό.
Το πρώτο 10λεπτο του αγώνα ήταν… αναγνωριστικού χαρακτήρα καθώς οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάποια φάση με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή. Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 13′ και ήταν για την ΕΝΠ σε μια μπαλιά του Μηνά Αντωνίου με τον Βάτερμαν να βγαίνει και να μαζεύει. Μετά από αυτό το σημείο το παιχνιδί… ζεστάθηκε και στο 15′ ήταν σειρά του Βούρου να κάνει τη σέντρα όμως κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της.
Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες. Πρώτα σε σουτ του Τάμαρι στο 18′ το οποίο κατέληξε κόρνερ έπειτα από κόντρες και ένα λεπτό αργότερα, στο 19, με τον Ντε Βιντσέντι να χάνει την πιο μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάλογκ έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντινός από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά με τον Πέτρου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε επικεφαλής στα αποδυτήρια. Στο 28′ ο Σόουζα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε τη προβολή με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 31′ ο Βιντιγκάλ από πλάγια θέση έκανε το πλασέ όμως ο Πέτρου έσωσε και ξανά την ομάδα του.
Στο 32′ ο Τάμαρι έκλεψε και έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό παραθυράκι των φιλοξενούμενων. Ο Ιορδανός και πάλι από την περιοχή στο 37′ με πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Το… σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε καθόλου με τον ΑΠΟΕΛ να είναι ο απίλυτος άρχοντας του ματς. Ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης δεν άφησε τους γηπεδούχους να κάνουν και πολλά πράγματα.
«Πατούσαν» περιοχή χωρίς να απειλήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος στο 76′ με τον Ντε Βιντσέντι. Το σουτ του Αργεντινού πέρασε μόλις έξω.
Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες της για γκολ με τον Νατέλ από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει τον Πέτρου που έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν το πέναλτι στο 79′ μετά από χέρι αμυντικού των βυσσινί σε κεφαλιά του Μερκή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Βιντσέντι ο οποίος νικήθε από τον Πέτρου!
Στο 84΄ο Αγγελή έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπέζιακ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 85′ ο Μερκής «λύτρωσε» τον ΑΠΟΕΛ και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις