Χρέωναν μέχρι και 3.000 ευρώ το κεφάλι για να τους φέρουν Κύπρο- Πιάστηκε σπείρα διακινητών μεταναστών

Χρέωναν μέχρι και 3.000 ευρώ το κεφάλι για να τους φέρουν Κύπρο- Πιάστηκε σπείρα διακινητών μεταναστών

Στην σύλληψη ενός Τούρκου και δύο Τουρκοκυπρίων, προχώρησε η ψευδοαστυνομία των κατεχομένων, πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι διακινητές μεταναστών από την Τουρκία προς την Κύπρο και ειδικότερα την Τυλληρία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» ο Τούρκος συλληφθείς ήταν ο οργανωτής του κυκλώματος και οι δύο Τ/κ, συνεργοί του.

Οι τρεις, συνελήφθησαν στην Μόρφου, όταν ο Τούρκος μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τους άλλους δύο. Οι ψευδοαστυνομία, επενέβη και τους συνέλαβε καθώς είχε στην κατοχή της πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Πώς τους έφερναν στις ελεύθερες περιοχές:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» οι δύο Τ/κ ανέμεναν το πλοιάριο με τους μετανάστες, κρυμμένοι στην παραλία του κατεχόμενου Λιμνίτη και με φακούς οδηγούσαν τους χειριστές σε σημείο που θα αποβίβαζαν τους Σύρους πρόσφυγες. Μετά, οι ίδιοι, οδηγούσαν τους πρόσφεγες στις ελεύθερες περιοχές μέσω μονοπατιών.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κύκλωμα, βάσει καταθέσεων μεταναστών στις κυπριακές Αρχές, χρέωναν 1,500 με 3,000 δολάρια ανά άτομο, για να μπορέσουν να μπαρκάρουν από τα παράλια της Τουρκίας προς την Κύπρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE