ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΑΛΩΣΕ» και τη Μαδρίτη η εκπληκτική Ζαλγκίρις και… έβαλε ΤΕΛΟΣ στο ΜΑΡΤΥΡΙΟ του Ολυμπιακού

«ΑΛΩΣΕ» και τη Μαδρίτη η εκπληκτική Ζαλγκίρις και… έβαλε ΤΕΛΟΣ στο ΜΑΡΤΥΡΙΟ του Ολυμπιακού

Με αυτοκτονία διαρκείας ο Ολυμπιακός μέσα σε δύο μήνες έφτασε από το #mexritelous στο #irthetotelos. Η Ζαλγκίρις έβαλε την ταφόπλακα στη Μαδρίτη (93-86) αφήνοντας δίκαια εκτός 8άδας τους ερυθρόλευκους.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Γιουλ και Ρούντι, έχοντας εξασφαλίσει την τρίτη θέση της κατάταξης και αντιμετώπιζε την Ζαλγκίρις που «καιγόταν» και ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα.

Αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, ήταν η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η Ζαλγκίρις ήταν ανώτερη στο παιχνίδι, δεν έχασε σε καμία στιγμή το προβάδισμα και παρά τα… ξεσπάσματα των Μαδριλένων κράτησε τον έλεγχο και έφτασε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Η ομάδα του Κάουνας πήρε τη νίκη και ολοκλήωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια. Κι αυτό γιατί με τη νίκη της ανέβηκε στο 15-15 και πήρε την πρόκριση για την οκτάδα, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό, που πλήρωσε το τραγικό τυο φίνις στην regular season.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπό από τα πρώτα λεπτά. Η Ζαλγκίρις ήταν ανταγωνιστική και σε κανένα σημείο δεν επέτρεψε στους παίκτες του Λάσο να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ισπανική ομάδα στο +2 (27-25).

Η συνέχεια, ομως, άνηκε εξ ολοκλήρου στην Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κυριάρχησε, χάρη στην άμυνά της και με τον Ντέιβις σημείο αναφοράς έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους (37-46).

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις από Ουόλτερς και Ουόκαπ και αυτό την βοήθησε ώστε να αυξήσει το προβάδισμά της (45-61, 27′).

Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και με μπροστράρη τον Ταβάρες μείωσε σε 60-66 στο τέλος του δεκαλέπτου. Το ντέρμπι κράτησε μέχρι το φινάλε.

Η Ρεάλ είχε επανέλθει για τα καλά στο παιχνίδι και μείωσε σε απόσταση… βολής (79-80, 38′). Ντέιβις και Βέστερμαν, όμως, με δικά τους καλάθια έφεραν την Ζαλγκίρις σε θέση ισχύος (83-88, 39′).

Η Ρεάλ δεν μπορούσε να μαζέψει εκ νέου την κατάσταση και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Κάουνας να πανηγυρίζει τη νίκη και μαζί την σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 37-46, 60-66, 86-93.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top