Γ. Ομήρου : «Εμπαιγμός» η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – ΗΒ

Γ. Ομήρου : «Εμπαιγμός» η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – ΗΒ

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη συνομολόγηση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας- Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Βρετανία, σημειώνει, αποτελεί εγγυήτρια δύναμη της ανεξάρτητης εδαφικής ακεραιότητας και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυνάμει της Συνθήκης Εγγυήσεως του 1960.

 «Παρά τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Βρετανία δυνάμει της Συνθήκης αυτής, υπήρξε ένοχη κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν παραβίασης αυτών των υποχρεώσεων.

Το 1974, ανέχθηκε το πραξικόπημα της χούντας και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε. Ουδέν έπραξε για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 1983, ουδέν έπραξε για την αποτροπή και στη συνέχεια την αποτροπή ανακήρυξης του ψευδοκράτους». προσθέτει.

Τι άλλο, διερωτάται, μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοινωθείσα «συμφωνία αμυντικής συνεργασίας» Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, παρά  εμπαιγμό και μνημείο υποκρισίας;»

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE