Εντοπίστηκε ανθρώπινο όργανο σε αποσκευή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Εντοπίστηκε ανθρώπινο όργανο σε αποσκευή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ανθρώπινο όργανο μέσα σε χαρτοκιβώτιο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής 05/04.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου αποσκευών της πτήσης Μόσχα – Θεσσαλονίκη, οι υπάλληλοι του τελωνείου εντόπισαν μια ειδική συσκευασία, εντός της οποίας βρισκόταν σκληροκερατοειδικός δακτύλιος

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληρό - κερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευση του.

Οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεσή του καθώς και στη σύλληψη της επιβάτιδος που μετέφερε την αποσκευή.  Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.