Τραγωδία με δυο παιδιά νεκρά από έκρηξη βόμβας σε σχολείο στην Υεμένη

Τραγωδία με δυο παιδιά νεκρά από έκρηξη βόμβας σε σχολείο στην Υεμένη

Δύο έφηβοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά στην Υεμένη από την έκρηξη βόμβας που δεν είχε εκραγεί σε σχολείο της πρωτεύουσας Σανάα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/4 η Unicef.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, ένα παιδί βρήκε τη βόμβα και τη μετέφερε στο σχολείο αλ Φάταχ στη συνοικία Χαμντάν της Σανάα για να τη δείξει στους φίλους του. Η βόμβα στη συνέχεια εξερράγη. Τα θύματα ήταν ηλικίας 12 με 14 ετών, επεσήμανε η Unicef.

«Είναι πολύ πιθανό --όπως το έχουμε δει στη Συρία, το Ιράκ και αλλού-- παιδιά να συνεχίσουν να σκοτώνονται ακόμη κι όταν επικρατεί ηρεμία ή όταν έχουν πάψει οι εχθροπραξίες», δήλωσε η Τζούλιετ Τούμα υπεύθυνη επικοινωνίας της Unicef στη Μέση Ανατολή.

Η Υεμένη σπαράσσεται από έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης και των σιιτών ανταρτών Χούτι. Ένας αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία επιχειρεί στη χώρα από το 2015 στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, που έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες Υεμενίτες βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2015.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και διαφθορά: Πολιτικές εξαγγελίες Αννίτας, στον ορίζοντα των βουλευτικών εκλογών - Στρατηγική μετατόπισης της ατζέντας

ΔΗΣΥ και διαφθορά: Πολιτικές εξαγγελίες Αννίτας, στον ορίζοντα των βουλευτικών εκλογών - Στρατηγική μετατόπισης της ατζέντας

Με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η πολιτική σκηνή ζωντανεύει και τα κόμματα επιχειρούν να επανασυστηθούν στην κοινωνία, μέσα στο πλαίσιο ενός δημόσιου διαλόγου.

BEST OF TOTHEMAONLINE