Α. Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες ανέπτυξε ο Πρόεδρος στη συνάντηση του με την Λουτ

Α. Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες ανέπτυξε ο Πρόεδρος στη συνάντηση του με την Λουτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε, κατά τη συνάντηση του με την Τζέιν Χολ Λουτ, την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού το ταχύτερο και ανέπτυξε νέες ιδέες εντός του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε σήμερα ο Διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Προέδρου με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, στο Προεδρικό, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια «πολύ καλή και δημιουργική» συνάντηση με την κ. Λουτ  στην οποία επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εργαστεί για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού το ταχύτερο.

«Ανέπτυξε νέες ιδέες πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, το λεγόμενο πλαίσιο Γκουτέρες, και επεξήγησε αυτές τις νέες ιδέες», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων «στην αποκέντρωση εξουσιών, ιδέες τις οποίες έχει επεξεργαστεί ήδη και στο παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά, πρόσθεσε, «την αξίωση της τ/κ κοινότητας για πολιτική ισότητα, όπως αυτή την αντιλαμβάνεται», ο κ. Μαυρογιάννης έκανε λόγο για «μια εντελώς και συνεχώς διευρυνόμενη αντίληψη για την έννοια της πολιτικής ισότητας, η οποία δεν στηρίζεται καθόλου ούτε στην έκθεση του ΓΓ του ’91, ούτε στις συζητήσεις που έγιναν έκτοτε, ούτε στο σχέδιο Ανάν, ούτε στις συναντιλήψεις Χριστόφια – Ταλάτ, ούτε στις διαπραγματεύσεις που κάναμε τα πέντε τελευταία χρόνια».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, «επανέλαβε με απόλυτα σαφή τρόπο ότι αποδέχεται την πολιτική ισότητα όπως του είχε ζητηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και όπως καταγράφεται στην έκθεση του ΓΓ», προσθέτοντας ότι « αποδέχεται επίσης και την έννοια της αποτελεσματικής συμμετοχής των Τ/κ στη διακυβέρνηση και τη θετική ψήφο, εκεί και όπου οι περιστάσεις είναι τέτοιες που θα ασκείται η θετική ψήφος κατά τρόπο που η όποια απόφαση των θεσμικών οργάνων του κράτους να μην επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα της τ/κ κοινότητας».

«Είναι σαφές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε θέλουμε κάποια ρύθμιση η οποία να επιτρέπει στην μια κοινότητα να παίρνει αποφάσεις που να είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα της άλλης κοινότητας», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE