Απειλές Τούρκου ΥΠΑΜ: «Αποφασιστικότητα για δικαιώματα - Αν γίνει κίνηση δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση»

Απειλές Τούρκου ΥΠΑΜ: «Αποφασιστικότητα για δικαιώματα - Αν γίνει κίνηση δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση»

“Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά στην περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν θα την αφήσουμε αναπάντητη”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ αναφερόμενος και πάλι στην ‘Γαλάζια Πατρίδα’.

Μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση, ο Τούρκος Υπουργός είπε “κανένας να μη προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας που πηγάζουν από τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες και από την ιστορία. Σε αυτό το θέμα είμαστε πολύ αποφασισμένοι, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση στην καλή μας πρόθεση να μην αμφιβάλει κανένας ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η χώρα του είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου, προσθέτοντας ότι “αυτή τη στιγμή συνεχίζονται κάποιες επαφές σε διάφορα επίπεδα”.

“Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών. Θα καταβάλουμε προσπάθεια για να επιλυθούν όλα μας τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο. Αυτή είναι η ευχή μας”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ωστόσο είπε “κανένας να μην συμπεριφερθεί εγωιστικά ή ευκαιριακά, να μην επιδιώκει προκλήσεις ενώ εμείς εργαζόμαστε με καλή πρόθεση, εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικές μεθόδους”.

“Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε κίνηση, εμείς δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE