ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Πρώην στρατιώτης ομολόγησε τη δολοφονία δημοσιογράφου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Πρώην στρατιώτης ομολόγησε τη δολοφονία δημοσιογράφου

Ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας.

Η δολοφονία του Κούτσιακ, ενός δημοσιογράφου που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, και της αρραβωνιαστικιάς του, Μαρτίνα Κουσνίροβα, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πέρσι.

Η δημόσια τηλεόραση RTVS στην επίσημη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι ένας πρώην στρατιώτης, τον οποίο αναφέρει μόνο με το μικρό του όνομα και το αρχικό του επωνύμου του, ο Μίροσλαβ Μ., ομολόγησε μετά από πεντάωρη ανάκριση.

Την ίδια πληροφορία μεταφέρει και ο ενημερωτικός ιστότοπος aktuality.sk, με τον οποίο συνεργαζόταν ο Κούτσιακ κάνοντας ρεπορτάζ για υποθέσεις δαφθοράς και απάτης εκ μέρους επιχειρηματιών που σχετίζονταν με πολιτικούς. Ο ιστότοπος επικαλείται ως πηγή του έναν αστυνομικό. Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Ο Μίροσλαβ Μ. είναι ο ένας από τους πέντε υπόπτους που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τις δύο δολοφονίες. Οι αρχές πίστευαν μέχρι τώρα ότι ο ρόλος του ήταν περιφερειακός, ότι απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Την απόφασή τους για κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, σε σχέση με το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA). Οι συντεχνίες θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE