Χαμζά Ερσάν Σανέρ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης να ενθαρρύνει την Ε/κ πλευρά να ξαναγράψει τα βιβλία ιστορίας

 Χαμζά Ερσάν Σανέρ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης να ενθαρρύνει την Ε/κ πλευρά να ξαναγράψει τα βιβλία ιστορίας

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χαμζά Ερσάν Σανέρ κάλεσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να ενθαρρύνει την Ελληνοκυπριακή πλευρά να ξαναγράψει τα βιβλία ιστορίας της και υπογράμμισε την σημασία της αποφυγής εκφράσεων μίσους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη «βουλή» ο κ. Σανέρ ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο επιτροπής της ΚΣΣΕ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να διδάσκεται η σωστή ιστορία στις νέες γενιές και υπενθύμισε ότι ο Συμβούλιο προτείνει νέες προσεγγίσεις στην διδασκαλία της ιστορίας και στις δύο πλευρές καθώς και ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα.

Υποστήριξε επίσης ότι αυξάνεται η αντιτουρκική στάση της Ελληνοκυπριακής νεολαίας λόγω της διδασκαλίας της ιστορίας που γίνεται στα σχολεία.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Γεραπετρίτης: Καταφέραμε να αναζωογονήσουμε τις συνομιλίες για Κυπριακό

Γεραπετρίτης: Καταφέραμε να αναζωογονήσουμε τις συνομιλίες για Κυπριακό

Για αναζωογόνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό έκανε λόγο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα με την ομόλογό του της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου λέγοντας ότι παραχωρήσεις από το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.