Το Παρίσι θα καταψηφίσει την πρόταση για έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΗΠΑ

Το Παρίσι θα καταψηφίσει την πρόταση για έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΗΠΑ

Η Γαλλία θα καταψηφίσει την Δευτέρα (15/4) στις Βρυξέλλες -αλλά δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο- την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έγινε γνωστό απόψε από το Ελυζέ.

Όλες οι υπόλοιπες χώρες ενέκριναν σήμερα κατ` αρχήν την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων.

«Πιθανότατα η Γαλλία θα είναι η μόνη που θα ψηφίσει κατά», παραδέχτηκε η γαλλική Προεδρία, υπενθυμίζοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αρνείται να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με μια χώρα που δεν μετέχει στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Γαλλία πρόκειται να ενημερώσει για τις προθέσεις της το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η τελική απόφαση πάντως λαμβάνεται με ειδική πλειοψηφία και δεν απαιτείται ομοφωνία των χωρών - μελών της ΕΕ.

Το Παρίσι εκτιμά εξάλλου ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να ασκεί έντονες πιέσεις καθώς αρνείται να αναθεωρήσει την απόφασή του για την επιβολή δασμών στο αλουμίνιο και τον χάλυβα, ενώ απειλεί ότι θα επιβάλει δασμούς και στα αυτοκίνητα. «Πώς να διαπραγματευτείς σ` αυτό το πλαίσιο;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Κλεάνθους στο «T»: «Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για το κυπριακό»- «Το ΔΗΚΟ έφτασε σε επίπεδα συρρίκνωσης»

Νίκος Κλεάνθους στο «T»: «Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για το κυπριακό»- «Το ΔΗΚΟ έφτασε σε επίπεδα συρρίκνωσης»

Ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και επί σειρά ετών βουλευτής Λάρνακας Νίκος Κλεάνθους αναλύει στο «T» τις εξελίξεις το κυπριακό, καθώς και  πώς φτάσαμε από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, όπου ο ίδιος ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Νίκου Αναστασιάδη, στο σήμερα. Κληθείς να σχολιάσει εξάλλου την σημερινή κατάσταση στο ΔΗΚΟ, κάνει λόγο για ένα τριχοτομημένο κόμμα. Στη συνέντευξη, αναλύει και το φλέγον θέμα που απασχολεί τη Λάρνακα, το λιμάνι και τη μαρίνα, κάνοντας μια αναδρομή. Δεν διστάζει μάλιστα να μιλήσει για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη σημερινή κατάσταση.

BEST OF TOTHEMAONLINE