ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εφόδοι σε υποστατικά και συλλήψεις για εμπορία προσώπων και εκμετάλλευση τους

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εφόδοι σε υποστατικά και συλλήψεις για εμπορία προσώπων και εκμετάλλευση τους

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εμπορίας προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση στην εργασία και άλλων σοβαρών αδικημάτων, το Γραφείο  Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, σε συνεργασία με άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες, διενήργησε σήμερα συντονισμένη επιχείρηση στην πόλη και στα προάστια της επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκτελέστηκαν 6 εντάλματα έρευνας και εντοπίστηκαν 15 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΓΚΕΠ, για εξακρίβωση των στοιχείων τους και για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θύματα εμπορίας προσώπων.

Επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησής τους.

Εξάλλου, 5 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν κατά την επιχείρηση, οδηγήθηκαν σε ασφαλές χώρο διαμονής, καθώς υπήρξαν ενδείξεις πιθανής θυματοποίησης τους.

Η επιχείρηση εντασσόταν στην εβδομάδα κοινών ημερών δράσης της Europol για την πάταξη της εμπορίας προσώπων και εκμετάλλευσης στην εργασία.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE