Προεδρικό περί δωροδοκίας από Αναστασιάδη - «Πρότεινε αντισταθμιστικά μέτρα και λήφθηκαν ως δωροδοκία»

Προεδρικό περί δωροδοκίας από Αναστασιάδη - «Πρότεινε αντισταθμιστικά μέτρα και λήφθηκαν ως δωροδοκία»

Έκπληξη φέρονται να εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι σε σχέση με την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών, που καταλογίζει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προσπάθεια δωροδοκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναχός καταγγέλλει ότι ο Πρόεδρος προσπάθησε να τους δωροδοκήσει – Απαιτούν απαντήσεις οι Οικολόγοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλείται μαρτυρία μοναχού, ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να δωροδοκήσει τη Μονή Σταυροβουνίου προκειμένου να συναινέσει στην κατασκευή ασφαλτικού εργοστασίου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του ThemaOnline «πιθανότητα να υπήρξε παρεξήγηση στα λόγια του Προέδρου Αναστασιάδη».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει η πιθανότητα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ή μέλη της Κυβέρνησης να πρότειναν αντισταθμιστικά μέτρα και εκείνα να μεταφράστηκαν ως δωροδοκία για τη δημιουργία του εργοστασίου στην περιοχή».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο twitter, η Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κυρία Κλέλια Βασιλείου, αναφέρει πως «ο ΠτΔ σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ι.Μ. Σταυροβουνίου, για έργο που αδειοδοτείται με έγκριση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και συνεχεία μελετών, έκανε απλώς αναφορά σε αντισταθμιστικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν προς όφελος της περιοχής θέλοντας να μετριάσει ανησυχίες για υποβάθμιση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.