Οι φυσικές καταστροφές στη νοτιοδυτική Κίνα επηρέασαν πάνω από 110.000 ανθρώπους

Οι φυσικές καταστροφές στη νοτιοδυτική Κίνα επηρέασαν πάνω από 110.000 ανθρώπους

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110.000 επηρεάστηκαν από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Από τον Ιανουάριο, η επαρχία έχει πληγεί κυρίως από σεισμούς, σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές και κατολισθήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 100 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Πλήττοντας σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημίες 133 εκατ. γιουάν (19,8 εκατ. δολαρίων). Η τοπική κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 340 εκατ. γιουάν για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των πληγέντων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μολδαβίας, η ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας στην ΕΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, κατά τη σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μολδαβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE