Γιατί τα τηλέφωνα με πορτάκι... υπερτερούν των smartphones;

Γιατί τα τηλέφωνα με πορτάκι... υπερτερούν των smartphones;

Αν και πλέον τα smartphones έχουν κυριαρχήσει στην αγορά κινητών, είναι πολλοί οι λάτρεις των τηλεφώνων με το χαρακτηριστικό πορτάκι, των λεγόμενων flip phone, ενώ υπάρχουν κάποιοι τομείς που τα παλαιά αυτά κινητά υπερτερούν των smartphones.

Όπως αναφέρει ο Business Insider, πολλοί χρήστες θέλουν να μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν μήνυμα, χρησιμοποιώντας το ένα τους χέρι, αφού λόγω του μεγέθους τους, τα smartphones χρειάζονται δύο χέρια για την χρήση τους.

Άλλο ένα βασικό προτέρημα των flip phone είναι πως είναι πολύ πιο φθηνά από τα προηγμένα smartphones, με το κόστος τους να βρίσκεται εκατοντάδες δολάρια κάτω από αυτό των iPhone και των phablet.

Ένας τομέας που υπερτερούν τα παλαιάς τεχνολογίας κινητά με πορτάκι είναι η ζωή της μπαταρίας τους, η οποία μπορεί να έχει διάρκεια ζωής έως και δύο ημέρες, με ένα μόνο φόρτισμα ενώ είναι δυνατόν να αλλάξει αν χρειαστεί, πράγμα που δεν επιτρέπουν πολλά smartphones.

Tα κινητά με πορτάκι είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα smartphones, ενώ ακόμα και αν σπάσουν, μπορεί πολύ φθηνά να τα αντικαταστήσει ο κάτοχός τους.

Αν και η έλλειψη δυνατότητας χρήσης εφαρμογών στα flip phone από κάποιους μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα, στην ουσία πρόκειται για πλεονέκτημα αφού ο χρήστης είναι ασφαλής από κυβερνοεπιθέσεις, που αυξάνονται δραστικά.

Επίσης δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα όπως το email του χρήστη, ενώ είναι "δύσκολο" να κλαπούν.

Το βασικό τους όμως πλεονέκτημα είναι το μέγεθος του, αφού χωρούν εύκολα στην τσέπη ή την τσάντα του χρήστη, πράγμα που δεν γίνεται με τα smartphones.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE