«Ως κυβέρνηση χρειάζεται να παρουσιάσουμε τον πιο λιτό προϋπολογισμό στην ιστορία του Λιβάνου, διότι η οικονομική μας κατάσταση δεν μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες», δήλωσε ο κ. Χαρίρι ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Βουλής.
«Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε την καταστροφή», είπε ο Λιβάνιος Πρωθυπουργός ένα χρόνο μετά την δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων που υποσχέθηκαν διεθνείς δωρητές τον περασμένο Απρίλιο.
Ο Χαρίρι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά άφησε να νοηθεί ότι εξετάζεται περικοπή μισθών των στρατιωτών. «Ο στρατιώτης είναι έτοιμος να συνεισφέρει αίμα στη χώρα του», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα ο Λίβανος απαιτεί θυσίες.
Ο Λίβανος είναι μια από τις πιο καταχρεωμένες χώρες, με το δημόσιο χρέος να εκτιμάται στο 141% του ΑΕΠ το 2018, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.
O προϋπολογισμός για το 2019 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται ότι τα μέτρα λιτότητας σημαίνουν μειώσεις μισθών.
Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στην κεντρική Βηρυτό κατά μιας ενδεχόμενης μείωσης των μισθών.
ΛΙΒΑΝΟΣ: Λιτότητα ή οδεύουμε στην καταστροφή, προειδοποιεί ο Χαρίρι
O Λίβανος προετοιμάζεται για σκληρή λιτότητα σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Σαάντ Χαρίρι, προειδοποιώντας για καταστροφή σε περίπτωση η αύξηση των δαπανών συνεχιστεί.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ολα τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου
Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Δείτε φωτογραφίες
Περιμένεις επίδομα ή σύνταξη; Δες ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτή την εβδομάδα
Καμίνι η Κύπρος: Αγγίζει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Videogate: Στο κενό οι υποψίες για ποινικά αδικήματα – Στήνουν στον τοίχο το πόρισμα κόμματα και νομικοί

