ΔΙΕΘΝΗ

ΛΙΒΑΝΟΣ: Λιτότητα ή οδεύουμε στην καταστροφή, προειδοποιεί ο Χαρίρι

ΛΙΒΑΝΟΣ: Λιτότητα ή οδεύουμε στην καταστροφή, προειδοποιεί ο Χαρίρι

O Λίβανος προετοιμάζεται για σκληρή λιτότητα σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Σαάντ Χαρίρι, προειδοποιώντας για καταστροφή σε περίπτωση η αύξηση των δαπανών συνεχιστεί.

 
«Ως κυβέρνηση χρειάζεται να παρουσιάσουμε τον πιο λιτό προϋπολογισμό στην ιστορία του Λιβάνου, διότι η οικονομική μας κατάσταση δεν μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες», δήλωσε ο κ. Χαρίρι ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Βουλής.
 
«Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε την καταστροφή», είπε ο Λιβάνιος Πρωθυπουργός ένα χρόνο μετά την δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων που υποσχέθηκαν διεθνείς δωρητές τον περασμένο Απρίλιο.
 
Ο Χαρίρι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά άφησε να νοηθεί ότι εξετάζεται περικοπή μισθών των στρατιωτών. «Ο στρατιώτης είναι έτοιμος να συνεισφέρει αίμα στη χώρα του», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα ο Λίβανος απαιτεί θυσίες.
 
Ο Λίβανος είναι μια από τις πιο καταχρεωμένες χώρες, με το δημόσιο χρέος να εκτιμάται στο 141% του ΑΕΠ το 2018, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.
 
O προϋπολογισμός για το 2019 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται ότι τα μέτρα λιτότητας σημαίνουν μειώσεις μισθών.
 
Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στην κεντρική Βηρυτό κατά μιας ενδεχόμενης μείωσης των μισθών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top