ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εκδήλωση για τον Κούρδο Τσερκέζ Κορκμάζ, διοργανώνεται στις 22 Απριλίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εκδήλωση για τον Κούρδο Τσερκέζ Κορκμάζ, διοργανώνεται στις 22 Απριλίου

Εκδήλωση «με σκοπό την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου Τσερκέζ Κορκμάζ» διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Απριλίου το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος».

 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου αναφέρεται ότι «ο Κούρδος αγωνιστής βρίσκεται υπό κράτηση από την Κυπριακή Aστυνομία από τις 21 Μαρτίου. Η σύλληψή του έγινε ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να ταξιδέψει στην Αθήνα» αναφέρεται και σημειώνεται πως ο «Τσερκέζ είναι από χρόνια αναγνωρισμένος στη Κύπρο ως πολιτικός πρόσφυγας και η σύλληψή του έγινε λόγω διεθνούς εντάλματος από τη Γερμανία».
 
Προστίθεται ότι «η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί με προσυγκέντρωση στο χώρο στάθμευσης απέναντι από την Κυπριακή Χειροτεχνία, στη Λεωφόρο Αθαλάσσας στη Λευκωσία και στις 11.30 θα ξεκινήσει πορεία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου τα συμμετέχοντα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις θα δηλώσουν τη θέση τους για τον Κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μπροστά στις εκατοντάδες χιλιάδες συλλήψεις και φυλακίσεις που γίνονται στην ίδια τη Τουρκία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες αγνοούν και δεν λαμβάνουν υπόψη τέτοια αιτήματα της Τουρκίας εναντίον Κούρδων αγωνιστών. Είναι απογοητευτικό όταν τέτοια εντάλματα τα εφαρμόζει η Κύπρος, μια φίλη χώρα που και σ` αυτήν εισέβαλε η Τουρκία και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη τουρκική κατοχή και τις τουρκικές απειλές και επεμβάσεις στη κυπριακή ΑΟΖ».

Αναφέρεται ακόμα ότι «στο Δικαστήριο Λάρνακας συνεχίζεται η εξέταση του γερμανικού αιτήματος για έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ και σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να συμπληρωθεί το πολύ μέσα σε 60 μέρες από τη σύλληψή του, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαΐου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top