Στη λακωνική ανακοίνωση προσθέτει πως δεδομένης της αδυναμίας πρόσβασης για επιδιόρθωση και συντήρηση του τείχους, ο Δήμος Λευκωσίας έχει ενημερώσει σχετικά όλες τις αρμόδιες Αρχές για την άμεση λήψη μέτρων.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκη Χατζηδημητρίου, στο σημείο έχουν σπεύσει τεχνικοί και κάνουν μελέτες, ενώ μαζί με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) έχει ξεκινήσει και η διαδικασία προκήρυξης προσφορών για την αναστήλωση.
«Δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στο έργο. Κάνουμε περικοπές από άλλα έργα της Τεχνικής Επιτροπής για να χρηματοδοτήσουμε την αναστήλωση» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χατζηδημητρίου στο ΚΥΠΕ. Πρόσθεσε ότι βάσει προκαταρκτικών εκτιμήσεων, το κόστος αναμένεται να ανέλθει στις 100 χιλ. ευρώ.
Απο ΚΥΠΕ