Μορφή συμβολαίου να έχει η επόμενη συμφωνία με τους δανειστές ζητά ο Βαρουφάκης

Μορφή συμβολαίου να έχει η επόμενη συμφωνία με τους δανειστές ζητά ο Βαρουφάκης

Οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ, φαίνεται να αντικρίζει θετικά εκ πρώτης τις προτάσεις του Ελλαδίτη Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, δημιουργούν ένα κλίμα προσδοκιών στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, η επιστολή Βαρουφάκη, δίνει έμφαση σε φορολογικά μέρα, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι είναι  απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας, ενόψει της ολοκλήρωσης της τον Απρίλιο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, επιδιώκει έναρξη των συζητήσεων υψηλού επιπέδου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  ώστε να καθοριστούν οι όροι της επόμενης συμφωνίας, η οποία θα έχει την μορφή ενός συμβολαίου που θα στοχεύει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

 Με την επιστολή έχουν επισυναφθεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με επτά από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Μάλιστα, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής πλευράς μπορούν να εξειδικευθούν έτι περαιτέρω, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου εν συνεχεία να επικυρωθούν από το Eurogroup αλλά και από το ελληνικό Κοινοβούλιο, και να αποτελέσουν τη βάση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

.Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, απέστειλε την επιστολή , ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.