Οξεία πολιτική αντιπαράθεση εκτυλίσσεται μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ψυχιάτρου Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook επιτέθηκε στον κ. Κυμπουρόπουλο, ο οποίος πάσχει από σοβαρή χρόνια κινητική αναπηρία, για τη χρήση του νόμου περί ΑΜΕΑ που έκανε, κατά τη διαδικασία πρόσληψής του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Αναρτώντας το ΦΕΚ του διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλο στο Διαδίκτυο, ο κ. Πολάκης σχολίασε, απευθυνόμενος προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι «αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ)».
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αρχικά, με ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε: «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας».
Εν συνεχεία, μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι μετά το Πάσχα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη για το συγκεκριμένο περιστατικό. Χαρακτηρίζοντας ως «ανεκδιήγητο» τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση» εναντίον του κ. Κυμπουρόπουλου. «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι, για μένα είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Απαντώντας στην εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του κ. Πολάκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θα μετατρέψει «την πρόταση δυσπιστίας σε [διαδικασία] ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Παρέχοντας πολιτική στήριξη στον κ. Πολάκη, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τα σχόλιά του στον «οξύ χαρακτήρα» του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».
Σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η πρόταση μομφής πρέπει να υπογράφεται τουλάχιστον από 50 βουλευτές. Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει έως τρεις ημέρες και η πρόταση μομφής γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών δηλαδή 151.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM», χαρακτήρισε ως μικρότητα την ανάρτηση του ΦΕΚ του διορισμού του και δήλωσε ότι λυπάται που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται πλέον τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αναφερόμενος στη διαδικασία της πρόσληψής του, ο κ. Κυμπουρόπουλος διευκρίνισε ότι ακολούθησε «μια νόμιμη διαδικασία όπου υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση». «Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια ότι μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, ότι χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα», υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, όπου η προσβασιμότητα θα διασφαλίζεται παντού.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις