ΔΙΕΘΝΗ

DBRS: Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανθεκτική στο Brexit

DBRS: Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανθεκτική στο Brexit

Η οικονομία και τα θεσμικά όργανα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέξουν σε οποιαδήποτε προβλέψιμα σενάρια σχετικά με το Brexit χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά το πιστωτικό προφίλ του Βασιλείου, τονίζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.

Παρά τις πολιτικές και οικονομικές διαταραχές μετά το δημοψήφισμα, ο DBRS αναφέρει πως έχει διατηρήσει την αξιολόγηση για Ηνωμένο Βασίλειο στο «ΑΑΑ», με σταθερή προοπτική.

«Η επέκταση του χρονοδιαγράμματος για έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ, πέραν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζει τις βαθιές διαφωνίες σε κάθε ένα από τα κυριότερα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογραμμίζει ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ανάλυση του που δημοσίευσε την Τρίτη.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία για το κατά πόσο το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ή εξέρχεται από την ΕΕ αλλά και για την μορφή της μελλοντικής σχέσης με την οποία θα εξέλθει από την Ένωση, "θα μπορούσε να χρειαστεί μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί".

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον οίκο, οι σχετικές οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις ενδέχεται επίσης να προκύψουν μόνο σταδιακά.

Ο DBRS διαβλέπει το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης πέραν της 31ης Οκτωβρίου του 2019, της ημερομηνίας εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ και σημειώνει πως η επέκταση της περιόδου εξόδου και οι ευρωπαϊκές εκλογές αυξάνουν επίσης τις προοπτικές να μην συμβεί καθόλου το Brexit.

Ο οίκος αναμένει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με ένα σενάριο χωρίς Brexit.

Μέχρι στιγμής, το κόστος αυτής της επιβράδυνσης παραμένει διαχειρίσιμο, τονίζει.

Σύμφωνα με τον DBRS, μεταξύ των εκτιμήσεων του κόστους του Brexit, για παράδειγμα, το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση εκτιμά το κόστος στο 2,3% του ΑΕΠ από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Αναφέρει ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε από 1,8% το 2017 σε 1,4% το 2018, λόγω κυρίως των επενδύσεων των επιχειρήσεων και του καθαρού εμπορίου.

Χωρίς να κάνουν περισσότερα, οι επιχειρήσεις έχουν διατηρήσει ανοιχτή την επιλογή να επωφεληθούν από μελλοντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου να μην συμβεί το Brexit, ενώ είναι προετοιμασμένες για ένα πιο αρνητικό αποτέλεσμα, καταλήγει ο καναδικός οίκος.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top