Μακελειό στην Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Μαχαράστρα

Μακελειό στην Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση  στη Μαχαράστρα

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί και ένας οδηγός σκοτώθηκαν την Τετάρτη 1/5 σε βομβιστική επίθεση εναντίον δύο οχημάτων, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, η οποία αποδίδεται σε μαοϊστές αντάρτες.


Η Ινδία βρίσκεται εν μέσω βουλευτικών εκλογών και είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι επιθέσεις των μαϊοστών ανταρτών, των αποκαλούμενων "Ναξάλ", να εντείνονται σε αυτές τις προεκλογικές περιόδους. Ταυτόχρονα, σήμερα η Μαχαράστρα γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της, το 1960. Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 37 αντάρτες στο Γκαντσιρόλι, στην ίδια περιφέρεια όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση.

"Οι μαοϊστές επιτέθηκαν σε μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων που ταξίδευε με ιδιωτικό όχημα για να επιθεώρησει την τοποθεσία μιας προηγούμενης επίθεσης. Τουλάχιστον 16 άνδρες σκοτώθηκαν", είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε αμέσως την επίθεση και διαβεβαίωσε, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι οι δράστες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα σειρά επιδρομών στη ζούγκλα της Μαχαράστρα εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών που δρουν στην περιοχή εδώ και πενήντα χρόνια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αντάρτες σκότωσαν δύο αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν χωρικό στο Σατισγκάρχ ενώ την Παρασκευή οκτώ αντάρτες -εκ των οποίων οι έξι ήταν γυναίκες- σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Από το 1980 περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτές τις συγκρούσεις που επικεντρώνονται κυρίως στις δασώδεις περιοχές του Σατισγκάρχ, της Οντίσα, του Μπιχάρ, του Τζάρκχαντ και της Μαχαράστρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE