Τουρκία: Αποκλεισμένη η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά

Τουρκία: Αποκλεισμένη η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά

Αρκετές δεκάδες άνθρωποι που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη 01/05 συνελήφθησαν από τις αρχές που είχαν αναπτύξει ισχυρά μέτρα ασφαλείας και είχαν αποκλείσει πολλές συνοικίες της πόλης.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι που ήθελαν να πάνε στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ -όπου εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις- συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να οδηγούνται σε κλούβες της αστυνομίας στη συνοικία Μπεσίκτας.

Η πλατεία Ταξίμ ήταν πλήρως αποκλεισμένη και πολλοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτήν, όπως η λεωφόρος Ιστικλάλ, είχε αποκλειστεί με μεταλλικές μπάρες και οχήματα της αστυνομίας.

Οι αρχές επέτρεψαν να γίνει μια διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στη συνοικία Μπακίρκιοϊ.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και η προσέλευση των μπλοκ των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE