ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ξεπέρασε την μια ώρα η συνάντηση Προέδρου – Ιωνά

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ξεπέρασε την μια ώρα η συνάντηση Προέδρου – Ιωνά

(2/5 - 11:30) Από τις 10:00 το πρωί αφίχθη στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιθανολογείται ότι θα τον ενημερώσει για παραίτησή του από τα καθήκοντά του.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει μεταβεί μόνος στο Προεδρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος ζήτησε όπως δει ξεχωριστά τελικά τον κ. Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ξεκινώντας από τον επί έξι χρόνια υπουργό του. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:40. 

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (1/5) ο κ. Ιωνάς Νικολάου, σε γραπτή δήλωσή του, άφησε υπονοούμενα ότι προτίθετο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του υπουργού Δικαιοσύνης.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα ενημερώσει το Πρόεδρο αναφορικά με προσωπικές αποφάσεις του σε σχέση με τις δολοφονίες γυναικών που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες.

Πριν την συνάντηση με τον κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος είχε δεχτεί στον Προεδρικό Μέγαρο, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία  ολοκληρώθηκε γύρω στις χωρίς όμως να γίνουν οι οποιεσδήποτε δηλώσεις. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε στο Προεδρικό με αφορμή τις επικρίσεις για λάθος χειρισμούς σε περιπτώσεις ατόμων που είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα και την τραγική κατάληξη που είχαν, πέφτοντας θύματα του κατ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE