ΣΕΡΒΙΑ: 'Αν δεν μας θέλει η ΕΕ, μας θέλουν άλλοι'

ΣΕΡΒΙΑ: 'Αν δεν μας θέλει η ΕΕ, μας θέλουν άλλοι'

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποτελεί τη μοναδική επιλογή που έχει η Σερβία, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας της χώρας, Αλεξάνταρ Βούλιν, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μας θέλει, υπάρχουν αυτοί που μας θέλουν, δεν είμαστε καταδικασμένοι να περιμένουμε την Ευρώπη.

Επιθυμούμε την ένταξη στην ΕΕ, είναι στρατηγικός μας προσανατολισμός, θέλουμε να ανήκουμε στο σύστημα των ευρωπαϊκών αξιών και θέλουμε να συνεργαστούμε, αλλά όχι με κάθε τίμημα, να παρακαλούμε συνεχώς μία Ευρώπη που δεν μας θέλει" επισήμανε ο Αλεξάνταρ Βούλιν.

Συμπλήρωσε δε, ότι για τη Σερβία υπάρχουν και άλλες δυνατότητες.

"Η Ε.Ε. δεν μας θέλει στους κόλπους της, υπάρχουν ωστόσο και άλλες ενώσεις, άλλα κράτη, άλλοι λαοί, που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας στη βάση της ισοτιμίας" ανέφερε ο Βούλιν.

Τόνισε ότι η Σερβία πρέπει να κοιτάξει πρωτίστως το συμφέρον της, τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη για τη χώρα και τον λαό.

"Καθώς η Ευρώπη δεν μας θέλει, θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο ώστε να μας επιθυμήσουν κάποιες άλλες, μεγάλες και ισχυρές χώρες" διεμήνυσε ο Βούλιν.

Αναφερόμενος στα μηνύματα που φτάνουν από την ΕΕ "περί κόπωσης από την διεύρυνση", σχολίασε:

"Ε λοιπόν και μεις είμαστε κουρασμένοι από την πολιτική σας, από το γεγονός ότι συνεχώς αλλάζετε στόχους και θέτετε νέους όρους".

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE