ΚΥΠΡΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Φθάνει το Sonar - Χρειάζεται ειδική μετατροπή για να λειτουργήσει στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Φθάνει το Sonar - Χρειάζεται ειδική μετατροπή για να λειτουργήσει στην Κύπρο

Με το σύστημα Sonar ενισχύονται από το Σάββατο (04/04) οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα φθάνει απόψε στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ. Το Σάββατο (04/04) στις 8.30 το πρωί το σύστημα θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα γίνουν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί. 

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Κατά τις σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε. Οι έρευνες διακόπηκαν λίγο μετά τις 1430. Ο δύτης που καταδύθηκε την Παρασκευή (03/04) κινήθηκε περιμετρικά  από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε την Πέμπτη (02/04).
 
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθεί από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δείγμα νερού της Κόκκινης Λίμνης για να ελεγχθεί η ποιότητά του, αφού σήμερα εμφανίστηκαν κόκκινες κηλίδες στην επιφάνειά της.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πασχαλινό Μήνυμα ΠτΔ: Έμφαση στο Κυπριακό και την οικονομία - «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι - Λαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες»

Πασχαλινό Μήνυμα ΠτΔ: Έμφαση στο Κυπριακό και την οικονομία - «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι - Λαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες»

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE