Αφεντικό στη Χερέθ ο Μάρκεθ

Αφεντικό στη Χερέθ ο Μάρκεθ

Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Μαρκ Μάρκεθ κατακτώντας για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχή το Moto GP στην πίστα της Χερέθ.

Ο Ισπανός αναβάτης και παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι τρίτος στις κατατακτήριες πήρε από την αρχή το προβάδισμα στην κούρσα και συνέχισε να ξεμακραίνει με τη Repsol Honda χωρίς να απειλείται από κανέναν.

Ο Άλεξ Ρινς με Suzuki σύντομα αποκόπηκε από τους υπόλοιπους και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε απόσταση 1,6’’ από τον πρώτο, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες που άντεξε στην πίεση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέλαβε την έκτη θέση, που κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι ξεκίνησε τον αγώνα από τη 13η θέση.

Μπροστά από τη Yamaha του «γιατρού» τερμάτισε ο Πετρούτσι, ενώ πίσω του κατά σειρά οι Μορμπιντέλι, Κράτσλοου, Νακαγκάμπι, Μπραντ, Α. Εσπαργκαρό, Λορένθο, Π. Εσπαργκαρό, Ζαρκό και Ραμπάτ.

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, που χθες πήρε την παρθενική pole position μόλις στον τέταρτο αγώνα της καριέρας του, στάθηκε άτυχος, καθώς στον 13ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης.

Η μάχη του πρωταθλήματος πάντως παραμένει συναρπαστική, καθώς ο Μάρκεθ είναι πρώτος με 70 βαθμούς, έναν λιγότερο έχει ο Ρινς, ακολουθεί με 67 ο Ντοβιτσιόζο και 61 ο Ρόσι. Δηλαδή μέσα σε απόσταση εννιά βαθμών βρίσκονται τέσσερις αναβάτες!

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος στη σεζόν, θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Λε Μαν της Γαλλίας.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.