Προδρόμου: «Ούτε λίγο ούτε πολύ ο γγ ΑΚΕΛ αποδίδει ευθύνη στην πλευρά μας για τουρκικές απειλές»

Προδρόμου: «Ούτε λίγο ούτε πολύ ο γγ ΑΚΕΛ αποδίδει ευθύνη στην πλευρά μας για τουρκικές απειλές»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως με δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού "ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την επίθεση της Τουρκίας και τις απειλές εισβολής στην ΑΟΖ της χώρας μας".

Σε γραπτή του απάντηση και σχολιάζοντας τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο ραδιόφωνο «Πολίτης» σχετικά με την απειλή της Τουρκίας για γεωτρήσεις με το «Φατίχ» στην Κύπρο, ότι «ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό ήταν να δείξουμε πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ο κ. Προδρόμου επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει, προς τον κ. Κυπριανού, το ερώτημα που κατ’ επανάληψη του έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Τι άλλο θεωρεί ο κ. Κυπριανού ότι θα έπρεπε να κάνει ο Πρόεδρος και η ελληνοκυπριακή πλευρά, που κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει στα Ηνωμένα ΄Έθνη και στον ίδιο τον κ. Α. Γκουτέρες και τη βούληση και την απόλυτη ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων";

 "Θα πρέπει, επιτέλους, να δοθεί κάποια απάντηση από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, διότι η σημερινή δήλωσή του, υπερβαίνοντας κατά πολύ κάθε μέτρο, όσο και αν φαίνεται απίστευτο ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την επίθεση της Τουρκίας και τις απειλές εισβολής στην ΑΟΖ της χώρας μας!", καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.