Ν.Παπαδόπουλος: Μας ανησυχεί η πορεία της Οικονομίας

Ν.Παπαδόπουλος: Μας ανησυχεί η πορεία της Οικονομίας

Ανησυχία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία για τα έσοδα Ιανουαρίου και για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), αλλά και στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

“Χθες το ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου του 2015 είναι μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2014, αλλά ο Υπουργός Οικονομικών μας λέει να μην ανησυχούμε όπως μας έλεγε κάποτε και η Κυβέρνηση Χριστόφια”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “αυτή η διαπίστωση έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων της Eurostat που δείχνουν ότι η ύφεση της κυπριακής οικονομίας επιδεινώνεται, δεν μειώνεται”.

Ανέφερε επίσης ότι “τα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κύπρου για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα κατεβεί κάτω από αυτό της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι “η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία όπως έκανε και η διακυβέρνηση Χριστόφια”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα ΜΕΔ αυξάνονται και δεν μειώνονται, ένα φαινόμενο που μας κατατάσσει ως πρωταθλητές των ΜΕΔ στον κόσμο”.

“Ο Υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να επαναπαύεται, να εφησυχάζει και να μην ανησυχεί για όλες αυτές τις δυσάρεστες διαπιστώσεις, διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ ανησυχεί και ερωτά κατά πόσον ο Υπουργός Οικονομικών “συμφωνεί με τον προηγούμενο ΥΠΟΙΚ και την Διοικήτρια της ΚΤ ότι το κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων καταθετών ήταν μια σπουδαία λύση και καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν τον Μάρτιο του 2013”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ διαφωνεί και θεωρεί ότι “εκείνη η λύση έχει επιδεινώσει τα δεδομένα της οικονομίας”, ενώ “έχουμε προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις για να βγούμε από αυτά τα οικονομικά αδιέξοδα”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE