Ανησυχία Χαντ για τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Ανησυχία Χαντ για τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ανησυχία του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χαντ αναφέρει: «Ανήσυχος από την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να αποκλιμακωθεί και όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η ανάπτυξη υδρογονανθράκων θα πρέπει να ωφελήσει όλους τους Κύπριους και να υποστηρίξει μία λύση».

Ο κ. Χαντ έχει δεχθεί επιστολές από Βρετανούς βουλευτές για το θέμα, όπως τους Συντηρητικούς βουλευτές Τερέζα Βίλιερς και Μάθιου Όφορντ, αλλά και τον Στίβεν Γκέθινς του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE