ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα «θαύματα» της Τότεναμ στο δρόμο προς τα… αστέρια

Τα «θαύματα» της Τότεναμ στο δρόμο προς τα… αστέρια

Το φετινό Champions League εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών καθώς, μετά την επική ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα επικρατώντας με σκορ 4-0 και επιστρέφοντας από την ήττα με 3-0 στο «Καμπ Νου», ήρθε η Τότεναμ για να μας… αποτρελάνει.

Ακόμα δεν έχουμε δει πλήρη την απίθανη Τότεναμ του Μαουρίτσο Ποκετίνο, μια καταπληκτική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή. Στο Άμστερνταμ, λοιπόν, έλαβε χώρα η τελευταία μεγάλη ανατροπή στην φετινή διασυλλογική διοργάνωση. Το «θαύμα» της Τότεναμ.

Όλοι μιλούν για το ελκυστικό παιχνίδι του Άγιαξ και το πόσο τους αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού (φυσικά όχι άδικα), όμως ξεχνούν να αναφερθούν στα «σπιρούνια». Μια ομάδα που δεν «έπεσε στα γόνατα», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ήθελαν τρία γκολ και τελικά τα πέτυχαν, με το τελευταίο του Λούκας Μόουρα να αφήνει την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα.

Ο «Αίαντας» είχε στο μυαλό του ήδη στον τελικό του Champions League. Έβλεπε το «κόκκινο χαλί» προς το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης να στρώνεται μπροστά του, όπως και τα ματς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, κάνοντας τον να εφησυχαστεί για το υπόλοιπο του ματς.

Είχε προβάδισμα τριών γκολ και 45 λεπτά στη διάθεση του για να ολοκληρώσει τη δουλειά φτάνοντας μέχρι το τέλος. Τότε όμως ήταν που το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Απέναντι του είχε την ομάδα του Ποκετίνο, που ήταν εκεί μόνο και μόνο για να επαινέσει και να θαυμάσει την καλή και όμορφη ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο Λούκας Μόουρα, ελλείψει του Χάρι Κέιν, σημείωσε τρία γκολ γράφοντας με χρυσά γράμματα το τελευταίο θαύμα της λίστας. Κλείνοντας έτσι ένα… πολυτελές εισιτήριο για τον τελικό της 1ης Ιουνίου στη Μαδρίτη. Ο πρώτος στην ιστορία του Champions League για την Τότεναμ. Από το ένα θαύμα στο άλλο.

Φτάνοντας στον τελικό χωρίς κάποιο μεγάλο αστέρι

Ο Χάρι Κέιν «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των προημιτελικών κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ένα χτύπημα του Ντελφ στο πόδι τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν, η Τότεναμ είχε μείνει για το υπόλοιπο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης χωρίς τον παίκτη που είχε 17 γκολ στην Premier League και 5 στο Champions League. Τον σκόρερ της, το «9άρι» της, τον άνθρωπο που ήταν ουσιαστικά το πρόσωπο της Τότεναμ. Από τότε οι Σον, Μόουρα και Γιορέντε κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του.

Μέχρι τον τελικό χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ

Η καλοκαιρινή και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος για τα «σπιρούνια» ήταν σαν ένα ταξίδι στην έρημο. Δηλαδή απολύτως τίποτα. Η ομάδα του Λονδίνου αποφάσισε να μην κάνει καμία προσθήκη για να διαμορφώσει το υλικό του συλλόγου, επιλέγοντας να μείνουν όπως ως είχαν.

Σπάνια, σχεδόν ανεξήγητα, μια ομάδα που βρίσκεται σε τόσες διοργανώσεις ταυτόχρονα και με ορισμένες φιλοδοξίες, κατάφερε να δείξει πως ο… εξοπλισμός της ομάδας δεν χτίζεται με πολλές προσθήκες και με ψευδαισθήσεις, αλλά με δουλειά και υπομονή.

Από παραμερισμένοι σε… ήρωες

Ο Φερνάντο Γιορέντε βρισκόταν με το… ενάμιση πόδι εκτός ομάδας. Έως τη μέρα που πάτησε στο χορτάρι του «Έτιχαντ» στις 17 Απριλίου, και έγινε ήρωας, είχε μόλις 42 αγωνιστικά λεπτά στο Champions League. Από την άλλη ο Μόουρα έμπαινε σταδιακά στα πλάνα του Ποκετίνο μέσα στη σεζόν.

Δεν ήταν ανάμεσα στους βασικούς, κατάφερε όμως να γίνει ένας πολύτιμος παίκτης στα πλάνα του Ποκετίνο από τη στιγμή που ο Κέιν είχε τραυματιστεί. Έτσι στο Άμστερνταμ υπέγραψε ένα ιστορικό και ανεπανάληπτο χατ-τρικ.

Το γκολ του Γιορέντε και το «σωτήριο» VAR με… κομμένη την ανάσα

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η Τότεναμ, είχε την δυνατότητα να αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα που είναι μεγάλη στην Αγγλία, όχι όμως και στην Ευρώπη. Τα «σπιρούνια» κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι (1-0).

Στη ρεβάνς όμως βρέθηκαν να χάνουν με σκορ 4-2 ενώ έμεναν περίπου δεκαπέντε λεπτά αγώνα. Μέχρι που ο Γιορέντε σκόραρε με… ότι είχε. Ο θρίαμβος πραγματοποιήθηκε στην τελευταία φάση χάρη στο VAR, το οποίο ακύρωσε το γκολ του Στέρλινγκ που θα έφερνε τους «πολίτες» στα ημιτελικά.

Το δεύτερο ημίχρονο και το 96ο λεπτό στο Άμστερνταμ

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν δραματικό, τα προηγούμενα λεπτά που η Τότεναμ είχε καταθέσει την ψυχή της τελικά άξιζαν και με το παραπάνω. Το γκολ του Λούκας Μόουρα στο 96′ ήρθε για να ολοκληρώσει μια εκπληκτική αντίδραση, με τρία γκολ, στο δεύτερο μέρος.

Κλείνοντας έτσι τον κατάλογο των θαυμάτων που κατάφερε να πετύχει και πραγματικά να τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματα, θυμίζοντας μας πόσο μαγικό ήταν, είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο.

Μέχρι τη Μαδρίτη λοιπόν η ομάδα του Μαουρίτσο Ποκετίνο και με τη… σημαία ψηλά, έχοντας ως οδηγό αυτά τα μικρά θαύματα στο δρόμο για τα… αστέρια του Champions League.

Πηγή: www.to10.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top