Ανοικτό σε προτάσεις το ΡΤΚ δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Ανοικτό σε προτάσεις το ΡΤΚ δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Ανοικτό σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ή όποιον άλλο πάρει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», είναι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, δήλωσε ο πρόεδρός του, Τουφάν Ερχιουρμάν μετά από την συνεδρία της ανώτατης κομματικής βουλής το βράδυ της Πέμπτης 09/05, που συζήτησε την κατάσταση μετά την διάλυση της τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι χωρίς να χαθεί χρόνος η εντολή πρέπει να δοθεί στο μεγαλύτερο «κοινοβουλευτικό» κόμμα που είναι το ΚΕΕ και η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής και το ψευδοκράτος περνά πολύ δύσκολη περίοδο.

Εδώ και καιρό, συνέχισε, ο κόσμος συζητούσε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΚΕΕ – Κόμματος του Λαού (ΚΛ) που υπάρχει στην ατζέντα και εφόσον αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει, οι διεργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα γιατί πρέπει να σχηματισθεί μια «κυβέρνηση» που θα παράξει άμεσα λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα, θα βρει τους απαραίτητους πόρους.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν εξήγησε ότι το ΡΤΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα κόμμα και γι’ αυτό δεν τίθεται θέμα να απορρίψουν οποιαδήποτε συνάντηση. Ευχήθηκε στην όποια «κυβέρνηση» δημιουργηθεί καλή επιτυχία από τώρα, λέγοντας ότι σε περίπτωση που το ΡΤΚ είναι στην αντιπολίτευση δεν θα ασκεί ισοπεδωτική κριτική, αλλά θα στηρίξει τις πολιτικές εκείνες που θα είναι σωστές προς την κατεύθυνση του να σταθεί η «χώρα» - όπως είπε – στα πόδια της.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE