ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Ευρείας κλίμακας σύσκεψη μετά τις άκαρπες έρευνες- Το σενάριο που εξετάζεται

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Ευρείας κλίμακας σύσκεψη μετά τις άκαρπες έρευνες- Το σενάριο που εξετάζεται

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη, αφού φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέο αδιέξοδο. Το SONAR και η ρομποτική κάμερα δεν κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν την 3η βαλίτσα με τη σορό της 29χρονης Maricar Valdes.

Σύμφωνα με πληροφορίες για ευρείας κλίμακας σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και ο Διευθυντής της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο.

Όπως πληροφορούμαστε σκοπός της σύσκεψης είναι να γίνει μια ανασκόπηση των μέχρι στιγμής ερευνών, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζονται οι αρμόδιες Αρχές. Στο τραπέζι αναμένεται να «πέσει» και η ενίσχυση των προσπαθειών καθώς αν κριθεί αναγκαίο αναμένεται να ζητηθεί η κάθοδος στην Κύπρο νέου ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ώστε να διαπιστωθεί αν «κρύβεται» η βαλίτσα κάτω από όγκο λάσπης στον πάτο της Κόκκινης Λίμνης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Συντονιστικό Κέντρο έχει ακόμα στόχους να ελέγξει στην Κόκκινη Λίμνη. Επειδή η ρομποτική κάμερα έχει ακόμα προβλήματα με την ορατότητα, το Κέντρο Συντονισμού κατεβάζει δύτη, ο οποίος ελέγχει διάφορα σημεία, τα οποία έχουν σηματοδοτηθεί από την Πέμπτη 9/5 χωρίς να έχει ανασυρθεί οτιδήποτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE