Ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον ο νέος γύρος των εμπορικών διαπραγματεύσεων HΠΑ-Κίνας

Ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον ο νέος γύρος των εμπορικών διαπραγματεύσεων HΠΑ-Κίνας

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ξανάρχισαν την Παρασκευή 10/05, υπό τη σκιά των ενισχυμένων δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε σειρά κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιτζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν υποδέχτηκαν την κινεζικής αντιπροσωπεία στην οποία μετέχει ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, γύρω στις 9.30, τοπική ώρα.

Οι αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εμφανίστηκαν χαλαροί, μολονότι τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα οι πρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λιου Χε, χαμογελαστός, χαιρέτισε μάλιστα τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται η συνάντηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα άφησε να εννοηθεί ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές δεν πρόκειται να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός της εβδομάδας. "Δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε", έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. "Οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας απ' ότι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου", εξήγησε.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE