Η Άγκυρα διαψεύδει την Μπίλντ για ακύρωση S400

Η Άγκυρα διαψεύδει την Μπίλντ για ακύρωση S400

Η τουρκική προεδρία διαψεύδει ότι η Άγκυρα υποχώρησε στο θέμα της αγοράς των S400 και δηλώνει ότι η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος έχει κλείσει. 


Ο πρόεδρος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν απάντησε στον ίδιο το δημοσιογράφο της Μπιλντ Ζουλιάν Ρόπτσκε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ αναφέροντάς του: “Αγαπητέ Ζουλιά, οι πηγές σας είναι λανθασμένες. Ακούστε το από μένα. Η αγορά των S400 είναι μια συμφωνία που έχει κλείσει”. 

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας είχε δημοσιεύσει ότι η Τουρκία υποχώρησε στο θέμα των ρωσικών πυραύλων και επικαλέστηκε διπλωματική πηγή η οποία ανέφερε ότι τον Ιούλιο δεν θα γίνει παράδοση επειδή θα υπάρξουν κυρώσεις από την Ουάσιγκτον κάτι που  θα σημαίνει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE