Η σπάνια «αποικία» Ιππόκαμπων στο Στρατώνι Χαλκιδικής - VIDEO

Η σπάνια «αποικία» Ιππόκαμπων στο Στρατώνι Χαλκιδικής - VIDEO

Πριν από 10 χρόνια μια παρέα καταδυτών εντόπισε πλήθος ιππόκαμπων σε μια συγκεκριμένη μικρή θαλάσσια περιοχή στο Στρατώνι Χαλκιδικής...

Από τότε, όσες φορές και εάν καταδύθηκαν οι δύτες στο σημείο, οι μικροσκοπικοί αυτοί, ιδιαίτεροι θαλάσσιοι "δράκοι" ήταν εκεί, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Tο γεγονός ότι ο πληθυσμός των ιππόκαμπων του Στρατωνίου παραμένει σε μόνιμη βάση στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη, αποτελεί - σύμφωνα με τους επιστήμονες- σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Κώστας Κατσιούλης είναι εκπαιδευτής καταδύσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "Ιππόκαμπος Ενάλιο Ινστιτούτο", που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη παρέα, προκειμένου να μελετηθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των ιππόκαμπων Στρατωνίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο γεγονός, από καταδύσεις που κάναμε για άλλους λόγους συναντήσαμε έναν πληθυσμό από ιππόκαμπους και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ο πληθυσμός αυτός ήταν πάντα εκεί  και σε κάθε κατάδυση πάντα τους συναντούσαμε».

Δείτε το βίντεο:

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Τα ευρωτουρκικά υπό την αίρεση των εξελίξεων στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Φιντάν - Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν;

Κυπριακό: Τα ευρωτουρκικά υπό την αίρεση των εξελίξεων στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Φιντάν - Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν;

Τη σαφή θέση της Λευκωσίας σε ότι αφορά στα ευρωτουρκικά, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενώ την ίδια ώρα αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Euronews, ότι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν εξέφρασε την ετοιμότητά του και προς τον ίδιο τον Τούρκο ΥΠΕΞ, <για να δούμε θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, εάν και εφόσον, επαναλαμβάνω, υπάρχουν συγκεκριμένες εξελίξεις στο κυπριακό, όπως καταγράφονται ξεκάθαρα και στα συμπεράσματα του Απριλίου 2024>.