ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: «Καθοριστική η ψήφος, με τριπλή πρόκληση»

Ν. Παπαδόπουλος: «Καθοριστική η ψήφος, με τριπλή πρόκληση»

Καθοριστική η ψήφος, με τριπλή πρόκληση, λέει για τις Ευρωεκλογές ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Η ψήφος κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου είναι καθοριστική στις Ευρωεκλογές για την πορεία και την προοπτική που θέλουμε για την Ευρώπη, την πορεία και την προοπτική που θέλουμε για την Κύπρο, την πορεία και την προοπτική που θέλουμε για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάνοντας λόγο για ψήφο με τριπλή πρόκληση. «Πρόκληση αγώνα, πρόκληση διεκδίκησης, πρόκληση προοπτικής».

Στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΚΟ για τα Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι πρόκληση για την Ευρώπη, γιατί στις 26 Μαΐου, αποφασίζουμε ποια θέλουμε να είναι η πορεία της ΕΕ στα χρόνια που έρχονται. «Η στήριξη του Κινήματος Αλληλεγγύη, με το οποίο έχουμε δώσει τόσους κοινούς αγώνες και η συμμετοχή της Προέδρου της Αλληλεγγύης  Ελένης Θεοχάρους, αποτελούν πρόσθετο, μεγάλο όπλο, σε αυτή την προσπάθεια μας. Ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος και ο κόσμος της Αλληλεγγύης, δίνουν μαζί αυτή την εκλογική μάχη και από τις 27 του Μάη, μαζί θα δίνουν την εθνική μάχη για την Κύπρο στην Ευρώπη».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Ευρώπη είναι σε κρίση, οι λαοί της αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια, την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την φτώχεια, τον κίνδυνο περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού ενώ η ακροδεξιά, ο τυφλός εθνικισμός, ο λαϊκισμός, απειλούν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. «Θέλουν να μας γυρίσουν στους δαίμονες του παρελθόντος, να μετατρέψουν την Ευρώπη σε «Σκοτεινή Ήπειρο». Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».

Είναι ευθύνη μας στις Ευρωπαϊκές εκλογές, να πρωτοστατήσουμε και πάλι σε μια κρίσιμη μάχη, πρόσθεσε, που αφορά την «ψυχή» και το μέλλον της Ευρώπης, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει  χώρος ειρήνης, Δημοκρατίας,  ανοιχτής κοινωνίας, ανθρωπισμού. Η Ευρώπη,είπε, πρέπει να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση με μια γνήσια προοδευτική ατζέντα, με πολιτικές που ευνοούν τους πολλούς και όχι τους λίγους, με βαθιά πίστη στην ανοιχτή κοινωνία, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την δημοκρατική πολιτική ένωση. «Μια Ευρώπη Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για μια μεγάλη πολιτική εξαπάτηση στην Κύπρο με «τα ψεύτικα λόγια, που ποτέ δεν γίνονται πράξη, τις δεσμεύσεις που δεν υλοποιούνται», προσθέτοντας ότι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη για το πόρισμα του Συνεργατισμού, συνιστά βαρύτατη θεσμική εκτροπή, ενώ μίλησε και για Υπουργό που αγνοεί όχι μόνο την δικαιοσύνη, αλλά περιφρονεί την κοινωνία και τους πολίτες, όταν «με ειρωνεία δήλωνε ότι δεν είναι το ΔΗΚΟ που ορίζει την σύνθεση της κυβέρνησης».

 «Εμείς απαντάμε ότι είναι ο λαός που ορίζει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Και είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Γεωργιάδη, το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να εκφράζει το λαό», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος που επίσης έκανε λόγο για Υπουργούς που φεύγουν αλλά μένουν, αναφερόμενος στον Υπ. Δικαιοσύνης και τον ΥΠΟΙΚ, αλλά τον Υπ. Εμπορίου που «έχασε το χαλούμι, το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της χώρας μας, αλλά δεν ταράζει από τη θέση του».

Στις 26 του Μάη, οφείλουμε όλοι εμείς – ψηφίζοντας - να ταράξουμε την αλαζονεία και τον εφησυχασμό τους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ που μεταξύ των προτεραιοτήτων έθεσε την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, των αδικιών των προηγούμενων χρόνων, την ανακούφιση αυτών που σήκωσαν τα δυσβάσταχτα βάρη της κρίσης, την μείωση των φορολογικών βαρών στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, την επίλυση του προβλήματος του υψηλού δανεισμού και των ΜΕΔ, την δημιουργία σύγχρονου κοινωνικού κράτους, με σύγχρονη παιδεία, την λειτουργική υγεία μέσω της αυτονόμησης των νοσοκομείων και της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου χωρίς άλλη καθυστέρηση και ανεξαρτήτως των όποιων διαδικασιών και προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Η τουρκική αδιαλλαξία και η επεκτατικότητα, βρίσκονται σε έξαρση, είπε, κάνοντας λόγο για την χειρότερη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό στην ιστορία του Κυπριακού. Η χώρα είπε, απειλείται και αυτή είναι η ώρα της ενότητας και της ομοψυχίας, θεωρώντας ότι «το μόνο βέβαιο, είναι ότι δικαιώνεται από τις τελευταίες εξελίξεις η ‘Νέα Στρατηγική’ που εμείς πρώτοι προβάλαμε». Το λυπηρό, πρόσθεσε, είναι ότι η καθυστέρηση στην προώθηση αυτών των μέτρων, έχει ζημιώσει την εθνική μας υπόθεση.

Για το ΔΗΚΟ, ανέφερε ο Πρόεδρός του, η εκλογή Ευρωβουλευτή δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη. Στόχος μας δεν είναι απλώς να κερδίσουμε μία έδρα, αλλά με το υψηλό ποσοστό που θα πετύχουμε να απαντήσουν σε εκείνους «που δεν τους συμφέρει η μάχη που δίνουμε ενάντια στα ψέματα και την υποκρισία τους, ενάντια  στο λαϊκισμό, ενάντια στην ακροδεξιά. Να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που συστηματικά επιτίθενται στο Δημοκρατικό Κόμμα. Να διαψεύσουμε εκείνους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την ανοδική μας πορεία. Εκείνους που προσπαθούν να περιορίσουν το ρυθμιστικό μας ρόλο. Εκείνους που θέλουν το Δημοκρατικό Κόμμα μικρό».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε «ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στις μητέρες με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Μητέρας, αλλά και «ένα μεγάλο συγνώμη» στις μητέρες «των αθώων θυμάτων ενός κατά συρροή δολοφόνου, που είδαν τα παιδιά τους να έρχονται στην Κύπρο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, αλλά έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια ενός στυγνού εγκληματία, με τις αρχές να μην ανταποκρίνονται στο ρόλο τους όπως θα έπρεπε». Αναφέρθηκε επίσης στις μητέρες που βλέπουν τα παιδιά τους να ζουν το μαρτύριο του bullying, «κάποτε με τραγικές συνέπειες», που βλέπουν την ανισότητα, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών τους, την ανεργία. «Σε όλες αυτές τις μητέρες, λέμε ταπεινά συγνώμη και υποσχόμαστε πως δεν πρόκειται να πάψουμε να αγωνιζόμαστε, για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνες και τα παιδιά τους», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top