Στο μικροσκόπιο της Επ.Έλεγχου η παραίτηση της διαχειρίστριας της Λαϊκής

Στο μικροσκόπιο της Επ.Έλεγχου η παραίτηση της διαχειρίστριας της Λαϊκής

Τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την παραίτηση της Ειδικής Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας θα εξετάσει σήμερα αυτεπάγγελτα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Το θέμα θα συζητηθεί στις 9.00, ενώ στη συνέχεια η Επιτροπή είναι προγραμματισμένο να συνεχίσει τη συζήτηση επί του προσχεδίου της έκθεσής της για “τον κίνδυνο που ενδεχομένως να ελλοχεύει για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα αίτια που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας της σχέσης της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με τους νομικούς συμβούλους που ανέλαβαν την εκπροσώπηση προσώπων που πιθανό να εμπλέκονται στις υπό αναφορά έρευνες”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι «η παραίτηση της Διαχειρίστριας επιβεβαιώνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο τις ανησυχίες μου αναφορικά με τον τρόπο που η Κεντρική Τράπεζα διαχειρίζεται, έστω και σήμερα, την όλη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής, οι συμπεριφορές της Διοίκησης και όλων των αξιωματούχων της.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πρώτο θέμα η Διοικητής και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (Αρχή Εξυγίανσης), η υπό παραίτηση Ειδική Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ.) και εκπρόσωποι των δικηγορικών οίκων “Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ” και “Chrysses Demetriades & Co LLC”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Απόφαση «Ανωτάτου»: «Όχι» στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων υπηκόων

Με αναφορές σε σκεπτικό σημαντικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), όπως, μεταξύ άλλων, την Cyprus v. Turkey (2001) ECHR ημερομηνίας 20.5.2001 και την Loizidou v. Turkey ημερομηνίας 18.12.1996, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Εφετείο, επικύρωσε σήμερα την ορθότητα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου να απορρίψει προσφυγή για μη παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε πρόσωπο που γεννήθηκε από μεικτό γάμο μεταξύ γονέα Τουρκοκύπριου και γονέα τουρκικής υπηκοότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE